Monday, July 2, 2007

Sture.

Han som vi lärt känna som Sture Allén d.y. Han den där ilskna och ettrige, men så jävla reko, frontkillen i proggreggaebandet Svenska Akademien. Hans soloprojekt, Stures Dansorkester, är inte inte helt obegåvat det heller. Stundtals riktigt bra faktiskt. Mjukt, rakt och ärligt känns det som.


Filmen om musikern Carl-Martin Vikingsson, även kallad Sture, är nu klar för visning. Ni som är nyfikna och intresserade kan förvärva den som DVD (endast 100 exemplar) på Svenska Akademiens hemsida, reggaebandet då alltså, ett fint litet personporträtt på 22 minuter. Om ni tillhör den kategori människor som inte konsumerar i onödan, då får ni ge er till tåls till höstens filmfestivaler, eller eventuellt Musikbyrån på SVT i vinter. Ett annat tips är annars att DVD-film är lätt att piratkopiera. Och denna har inget kopieringsskydd. Ingen uppmaning. Bara ett tips. Väljer ni att betala för filmen, ja då har jag och de övriga i teamet möjlighet att fortsätta göra film, men för SFI kvittar det lika, om vi gör film eller ej. Eller hur Tove.

Såklart är det jag som plåtat filmen. Om ni nu fick för er något annat.

T.

ps. är fortfarande ute på viss vift och har veckan fullproppad. kunde bara inte hålla tassarna borta från macbooken. höres snart igen.