Thursday, July 5, 2007

Amores Perros.

Ståkkolm då. Mitt Ståkkolm för en sådär tio tolv år sedan. Nattöl på Kvarnen eller Carmen. Sedan. Nygräddade frallor hos bagaren på Tjärehovsgatan. Sådär någon gång vid halv tre på morgonen. Mörkt, ruggigt, och nästan bakfull. Om och om igen.

Ståkkolm nu. Kärlek. Heineken och lyxig husmans på Blå Dörren. Hand i hand i regnet nedför Götgatan. Planket. Bilder på ett plank. Bra initiativ, synlig fotografi, med en del riktigt bra printar, och några andra lite mer arty. Sedan ensam igen. Ensam genom natten. Och bagaren på Tjärehovsgatan finns inte längre.

Lundell sa något om att Ståkkolms gator blivit som en catwalk. Kanske har han rätt. Känner ingen större skillnad från nittiofem. Lite mindre imponerad bara. Snarare är det väl så att hela västvärlden har blivit som en catwalk. Ungefär åttionio.

Behöver få in lite slantar. Arbeta. Arbeta. Arbeta. Behöver alltid få in lite stålar. Håller på att dra ihop ett bildreportage. Inte rätt tid att försöka sälja sådant just nu. Det är visserligen aldrig rätt tid för det i Sverige. Har lite kontakter. Vi får se. Jag kallar det Amores Perros. Någon gång ska väl alla mina hundbilder komma till nytta. Bilden är såklart därifrån och plåtades i mitten på maj i år.


T.