Sunday, June 14, 2009

Österlen. Precis Nu I Början.

Medan vår pågående utställning -Nordbor glider omkring (Oslo nu snart och Simrishamn i augusti) samlades Agitera i ett hus någonstans ute på den skånska slätten. Det var Andreas, Björn, Camilla, Oscar, Sally och jag som möttes upp för ett första produktionsmöte inför vårt kommande projekt, -Just Like You, det blev lite ekonomisnack men mest bildsamtal och strukturering. Tyvärr är jag förhindrad att gå närmre in på detaljer kring arbetet, men kan lova att en artikelserie kommer köras under hösten i ett bildmagasin nära dig, den som väntar, kan gott vänta.


Var fotograf presenterade i snitt tjugo sk arbetskopior av sitt för tillfället bästa urval, utifrån det skulle ungefär hälften gallras bort. Ibland var vi oense. Ibland helt överens. I början av januari ska vi ha fått ihop ungefär hundra bilder som stämmer med vår uppfattning om fotografi. Bilder som håller en helhet för bok och utställning.


Sally deltog inte med några bilder. Hon fungerade mest som opartisk domare vid svåra fall. Och hon valde genomgående att hellre fälla än fria. Men oftast låg hon i sin Chesterfield med en ganska ointresserad uppsyn, det var bara en Havanna som saknades, trots att hon faktiskt egentligen är en blandsras.

T.