Friday, November 27, 2009

Börja Om Från Början Igen.

Satt hemma hos mina vänner kommunisterna, kommunister som egentligen är socialister, socialister som tror på kärlek och värme istället för hat och klyftor. Där trivs jag, det är ett riktigt hem och jag känner mig alltid lite mer hel när jag varit där, det är liksom på riktigt utan fernissa, sådant som är svårt att förklara med ord, det måste kännas.

Igår fick jag till och med en egen nyckel, vad säger man, ingenting, det behövs inte. Och det är precis det jag menar.

Ibland kan tycka det är märkligt, ganska ofta faktiskt, att inte alla människor tror på värme och vänskap, sådant borde vara självklart och inte ha någonting med politik att göra. Hur man medvetet kan tycka att del människor skulle vara mer värda än andra övergår mitt förstånd. I min naiva hjärna har jag svårt att begripa hur sådant kan bli en realitet, stå i ett partiprogram, naturligtvis med en annan formulering, men på fullt allvar. Jag förstår det inte. Och kommer nog aldrig att göra det (tur är väl det).

Vi satt på krogen, H och jag, som så många gånger förr.

Heineken på flaska till mig och H drack någon märklig öl på fat, han gillar konstiga öl, för min egen del räcker det bra med Beck´s, Heineken eller någon vanlig grön. Ibland toppar jag det med en liten Jägermeister (liten och ibland).

Snacket kom in på Farbror Blå. Han möter en del sådana i sitt arbete och hade träffat en överförfriskad på krogen härom veckan. När jag berättade att krimarna klapp mig här för leden sa han bara:

- Det förstår du väl. Se hur du ser ut. Du går omkring med din christianiamössa och med hunden okopplad. Som en jävla flummare.
- Vadå, ska det spela någon roll, svarade jag.
- Nej det ska det såklart inte, inte för oss, men för dom hamnar du i formulär 1A hur en langare ser ut. Schablonbilden du vet. Sen att dom gick bet och mötte en person som kan snacka för sig är en helt annan sak. Tyvärr är det så verkligheten ser ut. Tyvärr.


Nu är vi där igen. Människor bedöms inte lika, för mig handlar det bara om kläder, kläder som jag kan byta, men för många handlar det om hudfärg, hudfärg som sitter där den sitter.

Det känns som att vi borde vända upp och ner på hela skiten börja om från början igen. Något bättre råd kan jag tyvärr inte ge.

T.