Monday, April 13, 2009

En Vanlig Grillkväll Vid Havet.

Årets första strandgrillning i vårsolen. Det var mycket fejande för att få allt att stämma, många av oss var nog lite ringrostiga, som tur var fixade Stor Lars byggandet av eldstaden åt oss alla.

Medan Stor Lars arbetade med eldstaden passade jag på att göra ett litet bildreportage, kanske kommer jag att kränga det till -Vi I Villa, ett slags livsstilsmagasin för allmogen. Det är ju så väldigt poppis idag med bilder från verkliga livet. Svenska magasin riktigt skriker efter sådant bildmaterial, och här bjuder jag på en liten unik förtitt, hoppas detta lilla smårgåsbord kommer att smaka.


Jag börjar med översiktsbilden som är så väldigt viktig. Om ett bildreportage ska vara rätt måste det innehålla en översiktsbild. Precis som i ett riktigt porträtt måste ansiktet uppta minst åttio procent av bildytan.


Stor Lars tar det tunga ansvaret med att iordningställa eldstaden. Det tackade vi alla honom för med en stor applåd, och med ett litet hurra, hurra...


Elden har tänds och förväntningarna är stora. Som man ser har eldstaden gjorts av en riktig yrkesman.


Det finns två sorters korv att välja mellan, en av djur, och en utan djur. Vi har alla samlats runt maten och hoppas att den ska låta sig väl smaka. Man blir väldigt hungrig av att vara ute i naturen. Det riktigt kurrar i magen på många av oss vid det här laget.


Hundar är också välkomna till grillningen. En del hålls i koppel...


...andra inte.


Alla får äta sig ordentligt mätta, det finns mat åt alla, men det viktigaste är gemenskapen. Många var vi som slöt upp på grillpremiären, det var inte många som saknades, jag kan bara komma på en. Ingen nämnd ingen glömd.


Lite apelsindricka efter maten smakar utsökt för de små magarna. En del vuxna drack öl, men i måttliga mängder, det är viktigt att hålla sig på mattan när man handskas med elden. Annars kan olyckan snart vara framme.

T.