Tuesday, September 9, 2008

Bok.

Efter en hel del turer med tryckeriet har jag fått information om att nordborboken ska ligga klar för leverans på fredag, ungefär. Lansering lagom till bokmässan i Göteborg. Det snackas mycket om att göra böcker, ofta stannar det vid just snack, förstår inte problemet. Det finns inget lättare än att göra en bok. Det gäller bara att ha en hög med bilder, möjligen även lite text, ha hyfsad koll på något layoutprogram, och sen hitta någon som vill pynta för skiten. Sen är det klart. Enkelt. Eller hur.

Sen om boken är bra eller inte, det är en helt annan diskussion, men den blir gjord i alla fall. Och sen gör man bara en till, för det är faktiskt ganska kul att ge ut böcker, stiligt på något vis.

Utställningar försvinner, faller i glömska, göms i lådor i någon lagerlokal. Men böcker finns kvar, de står i människor bokhyllor, ligger på soffbord, läses på toaletter, eller hamnar på antikvariat. Böcker vandrar vidare och får ett eget liv. I somras hittade jag min (och Pibes) Bluesbok på ett antikvariat, där kostade den dubbelt vad man fick betala i butik när den var ny. Det kändes lite märkvärdigt.


Det är bara att höra av sig om intresse finns att förvärva ett ex.

T.

Ps. Annars drömmer jag om att plocka kantareller.