Wednesday, September 12, 2007

Jag kallar mig Thomas.

Fick M:s nya bok i handen. Den är vad jag behövde just nu. I förra boken var jag med på ett litet hörn, han tog mig för Helsingborgare då, säkert på ren jävelskap, men mer fel kan det inte bli. Helsingborg, det värsta stället av de alla, och jag blev nästan småsur då. Det är jag inte längre. Jag gillar att bråka med honom, och tror han tycker om att bråka med mig.

Var på Mikas vernissage i lördags. En intressant fotograf som jag kan känna igen mig i, vi gör samma pryl, men med lite olika humör. Träffade Ralph där, han var lika hemlighetsfull som vanligt, fick dra orden ur honom, men han skvallra om att Irlandsboken är på gång. Blev sen inbjuden hos min vän B2 på vin och mat från havet, jag drack vatten såklart, men åt som som jag sällan skådat mat. Mätt i magen och raklång i soffan fick jag se kungen av Rosengård spela som en gud, med en undran om Preben Elkjær.

Filmen om Sture, han från Svenska Akademien, kommer att visas på både Uppsala och Umeå filmfestival. Och det står nu även klart att svt köper skiten. Om ni mot förmodan inte pallar dra runt på festivaler kan ni bara slå på tv´n i höst. Så enkelt kan det bli.

Kamera & Bild körde i veckan en liten intervju med mig, eller om det var en intervju om mig, av mig själv, kanske var det en intervju av mig, om Kamera & Bild. Jag vet inte riktigt hur det gick till. Jag vet i alla fall att den finns på deras hemsida och att de kallar mig rebell. Jag kallar mig Thomas.

Kikade på Avedons retroutställning igår. Och vad tycker jag om den berättar jag inte.

T.