Tuesday, July 7, 2009

Storstilat Stenad I Ståkkolm (med Annika Norlin).

Mycket Norlin och Persson hos Johnsson nu.

Per har onekligen näsa för sina duettval. Måste säga att till den här låten kunde han inte hittat någon bättre. Har hört att han egentligen skrev den till den där Brolle jr (eller om det nu var till någon annan idolproduktion), men att refrängen inte riktigt funkade, kanske inte helt fiffigt att låta en tonårsidol sjunga om opiater.



Själv upptäckte jag Persson och hans pack med skivan -Kärlek och Dynamit i slutet av åttiotalet, åttionio, minns att -Sista Kvällen I April spelades flitigt på förfesterna då, vet att Winnerbäck och många andra svenska artister hyllar honom som den bästa svenska textförfattaren från vår generation. Och det kan man höra. Det finns lite Persson här och var. Är jävligt gött när gammalt möter nytt. Eller tvärt om om man så vill. Att blanda är alltid det bästa, erfarenhet i samklang med sin tid, inspiration som blir till samarbete. Bara en sådan sak att Per har Henrik Nilsson från Moneybrother och Josef Zackrisson från Hovet i nya bandet. Mer behöver inte sägas ikväll.

Nu en massa år senare kom packet med ny skiva, tretton år sen sist, såklart var jag och såg dom då och skivan gick nästan på repeat hela vintern. Vemodsmusik säger min vän Stor Lars. Musik från livet säger jag. -Sångare Utan Orsak är inte helt fel den heller, och det gäller inte bara sångare, det måste vara på riktigt för att bli bra, men det vet väl alla, eller borde veta i alla fall.



En annan sak, men på tal om stenad, eller inte alls det, härom morgonen funderade jag över att ockupera en strandtomt inne på Christiania. Där är vackert nu och dom ska ju inte tro att dom äger stället. Säkert!

T.