Sunday, April 1, 2007

Billy och jag.

En söndag med tvätt och skön vårsol. Lagom underhållande. Skönt att bara skrota omkring utan alla måsten. En sådan dag man ska gå så där jävla lycklig.

Jag och Billy har suttit nere vid havet. Länge. Bara vi. Det hav vi båda älskar så mycket. Vi såg det äta upp den blodröda solen. Billy är gammal nu, det blir inte mycket till pinnlek eller bad, men än travar han tappert vid min sida. Känner att tiden inte är lång. Vill vara med honom mycket. Stå vid hans sida. Han måste få känna det. Så som det var innan. Vi två utan oro och krångel. Leva enkelt.

Lyssnar på SH-Söndag. -Mamma och pappa sover nu. En av de enklaste och vackraste kärlekssånger som någonsin skrivits. Den väcker känslor i mitt hjärta. Känslor som den senaste tiden varit nertryckta. Skönt att känna vackert. Känna ärligt. Skönt att förstå. Skönt att känna igen sig själv. Bara så där jävla skönt.

Fick ett av de tre första exemplaren av boken -En Blues Från Landskrona. Nu i fredags. Träffade Pibe i hans koloni, han satt och jobbade på sin roman, romanen ska snart skickas in till förlaget. Han är i slutfasen. Jag gillar Pibe. Tror vi är jävligt lika. Tror vi är jävligt olika.

Boken blev sådär enkel, lätt, skitig som jag ville ha den. Är ganska stolt över att vi gjorde det. Gav ut en bok. Trots att det egentligen inte går. Men vi gjorde det. Lite som Bo. Baksidestexten gillar jag mest. Och det stilrena omslaget förstås.

Dessa tre första exemplar är med en annan bindning. Det kommer inte bli fler sådana. Tre unika böcker kan man kanske säga. Sådana som man inte ger vem som helst. A fick mitt ex.

PRESSMEDDELANDE

Den första maj släpps boken -En Blues Från Landskrona. Utgiven av Kulturföreningen JB23 i samarbete med Förlags ab Gondolin . Med stöd av Sparbankstiftelsen Skåne.

Fotografen Thomas H Johnsson gör här ett unikt samarbete med författaren Jonas Bergh.

Det har varit mycket ljus på Landkrona den senaste tiden. I medier av olika slag har människor som vetat mer eller mindre om staden uttalat sej, många med tvärsäkra analyser om varför det är som det är. Som om det fanns ett entydigt svar. Som om det fanns bara ett Landskrona.

 Nu kommer en annorlunda version.

Fotografen Thomas H Johnsson har tagit bilder i Landskrona under en stor del av 90-talet och hela 00-talet, bilder av en stad i förändring, men ändå samma. Författaren Jonas Bergh har, med Landskrona som gemensam nämnare, skrivit en personlig krönika i tjugotalet delar under tiden höst -05 till höst -06 med blickar bakåt. Inga frågor, inga svar. Bara vanliga gatufotografier och dokumentärprosa. Resultatet kan beskådas i boken -En Blues Från Landskrona.

Bilderna i boken kan ses mellan den 14 april och den 20 maj på Galleri Format i Malmö. Under vernissagen kommer även Jonas Bergh att läsa valda delar av texten.

Officiell bokrelease sker fredagen den 4 maj på Resturang Seglarpaviljongen i Landskrona. Då blir det musik, öl, fest, uppläsning och bildvisning i en salig röra.

Alla varmt välkomna. Nästan alla.

T.