Tuesday, June 22, 2010

Och Rapsfälten Böljade.

Vi tankade aldrig på den övergivna macken vid korsningen hundra mil utanför stan. Den största eken till vänster. Det satt ingen gammal man i skuggan på verandan under emaljskylten med essoreklam. Bilen krängde förbi genom böljande hav av gula rapsfält, bara rapsfält, hela vägen gula rapsfält med pirater skrålande där bak. Mera bomber och granater. Fasliga pistoler med krut och kulor i.

sjörövarfabbes jänta
vet nog vad hon har att vänta
skumma sjömanskrogar
med vilda hemska bovar i
vilda djur och djävlar
ojoj, som det kan bli


På kullarna utanför galopperade tusen mustanger och miljoner svarta får vid havet. Sliriga grusvägar och gröna berg under molnen, regn och damm mot rutan, och solen som alltid kom tillbaka. Festivalen var över och vägen fortsatte längre bort. Varje förnuftig människa hade redan lämnat byn. Två övergivna flickor med hö kvar i håret bjöd in ändå. Dom stod i dörren som ett par i hjärter knekt och deras kapten satt i fören och spela patience med en annan tid.

rosemary combed her hair and took a carriage into town
she slipped in through the door looking like a queen without a crown
she fluttered her false eyelashes and whispered in his ear
"sorry darling, that I'm late", but he didn't seem to hear
he was starring into space over at the jack of hearts


Fönstren var hela och flugor låg döda i drivor innanför. Stolpar som torkade segel stod som blodiga spjut där solen till slut blir röd. Dom som älskar hade flytt längre inåt landet när vindarna vänt och skeppen slagits mot klipporna för sista gången. Bilen sladdade till och var på väg utför branten, piraterna tjöt och styrman rattade förgäves, två hjul gled över kanten och allt blev tyst. Rapsfälten böljade i vinden och bortom bergen satt sjörövarfabbe på verandan med en krona av emalj i sin hand.

T.