Wednesday, December 26, 2007

TrollSkogen.

Det finns ett hus i en skog. Kronans gamla hus. I skogen där bor trollen, de mörka, farliga trollen. Det är de jag älskar att gå vid sidan av, att nästan låta mig dras ner, men att lyckas hålla emot i sista stund. Det får mig att känna livet komma nära inpå lite mer.


Snart åker jag dit. Trollflickan är där redan. Hon drar ner mig...jag låter henne göra det. Hårt och skoningslöst. Helt utan pardon. Och jag älskar det.

T.

Tuesday, December 18, 2007

Inte Helt Säker.

Jag har lagt mig på en byrå. En byrå som ska sälja mina bilder. Ett avtal som gör att jag förhoppningsvis ska kunna koncentrera mig på knäppandet, och lägga mindre energi åt affärer, det kan bli så, men är inte helt säker på det. Vill man få någonting gjort, då får man lösa det själv, så har det alltid varit, och så kommer det alltid att vara.

Och det är ingen kritik till byrån. Det är bara en inställning jag har till livet.

T.

Wednesday, December 5, 2007

Ankdammen.

Tänkte på det där med ankdammen. Jag är inte så mycket för vernissage, premiärer eller andra happenings i kultursvängen. Tror mer på att göra, att göra något varaktigt, jag vet att mina prylar håller längre. Vi ses om tio år.

För mig är det en fråga om intrigitet, jag är inte till salu, alltså springer jag inte på alla jävla kulturmingel det skyltas med. Det är inte som jag är oartig. Det är bara det att det känns som om någon knyckt en bit av mig de gånger jag varit på mingelpingel. Jag blir tom. Tom av guld.

Det kan vara roligt trots allt. Som under utdelningen av Hasselbladspriset för något år sedan, på operan i Göteborg med prinsessan Lilian i spetsen, fint ska det vara när Viktor bjuder. Det var då jag och H drack upp allt bubbelvin och blev så dragna att vi missade både utdelning och utställning. Vi stack på en punkspelning i stället och vaknade i främmande sängar några dar.

-Vad hände sen då?
-Det berättar jag inte.

I januari nästa år, då ska jag satan i gatan mingla, för idag står det klart att filmen vi arbetat med så där jävla länge, kommer att premiärvisas på Göteborg Filmfestival. Den enda stora, riktiga och glamorösa, festivalen med ett stort jävla f. Håll i hatten och göm vinet Gunnar.

Då blir det läge att plaska runt i den berömda ankdammen, med eller utan badbyxor, mig kvittar det lika hur det än blir.

T.

Ps. Idag gjorde en student från Malmö Högskola en intervju med mig om fotobranschen. Som om jag skulle ha något att säga om det, men jag sa som det var, -ett jävla rövslickande (och då ska vi inte tala om filmbranschen), tror hon förstod vad jag menade. Hon var trevlig att snacka med, vaken, kvick och kom med intressanta infallsvinklar och synpunkter. Vi hade en trevlig stund helt enkelt, men jag fick betala mitt kaffe själv, det ställer jag mig lite frågande till.